30.12.05 Simo irtisanoi itsensä! Tj oli mennyt vaikeaksi ja todennut että: "en uskonut, että sinä olisit ollut lähdössä...". Tämä varmisti taas osaltaan sitä, että lähtövuorossa on Riina. Riina laittoi sitten taas kerran sähköpostilla kyselyn, että mitäs nyt sitten Simon lähdön jälkeen? Otetaanko joku tilalle vai mitä? Maanantaina ei tullut mitään vastausta, mutta yhteiseen sähköiseen kalenteriin ilmestyi tieto aamupalaverista koko henkilökunnalle tiistaina klo 8.15 alkaen.

Tiistai koitti ja palaveri alkoi. Tärkein aihe eli Simon irtisanominen oli sijoitettu viimeiseksi otsakkeen "muut asiat" alle. Kun päästiin siihen asti, niin tj ilmoitti, ettei Simon tilalle palkata ketään ja että ei hän näe, että töitä pitäisi mitenkään edes jakaa, vaan Riina ja Raija vaan alkaa niitä vuorollaan tehdä, kellä nyt sattuu tilaisuus olemaan????? Riina sanoi, että kyllähän nyt työt pitää jakaa, että onhan Simolla ollut aivan selkeä toimenkuva! Tj sanoi pirullinen ilme naamallaan Riinalle: "no selostappas mitä siihen sitten kuuluu". Riina alkoi tehdä selkoa ja johan tuli sitten vaikeasti myöntö, että no voidaanhan ne työt jakaa, mutta teidän pitää keskenänne ne sopia. Simo ajatteli jälkeenpäin aiheesta, että mitähän ihmettä hän on kaikki työvuotensa tehnyt, kun töissä ei ole mitään jakamista?!

Riina kysyi sitten, että miten ylityöt korvataan, sillä niitä tulee ihan varmasti kiireisinä aikoina. Tj vastasi siihen tympeästi, että yhtiön politiikkaan ei kuulu ylityöt vaan työaika on 8-16 ja kaikki työt tehdään sinä aikana. Siinä vaiheessa Raija sanoi, että no tehdään mitä ehditään, tj:n tyly vastaus kuului, että EI kaikki työt tehdään! Riina sanoi sitten, ettei ainakaan veny enää yhtään ilmaiseksi. Siihen tj totesi: "sitten täytyy etsiä muita töitä!" Riina sanoi, että niin varmaan täytyy... Raija kysyi, mitä sitten jos molemmat ovat yhtäaikaa sairaana - siihen todettiin tj:n toimesta, että sitten tulette kipeänä töihin.

Just joo, tuo oli Riinalle viimeinen pisara. Koko viime syksyn ja loppuvuoden kerääntynyt ahdistus ja paha olo purkautuivat. Riina soitti lääkärilleen, sai torstaiksi ajan ja sen saldona hän lähti pitkälle sairaslomalle mukanaan masennus- ja unilääkkeet...

Kun tj kuuli, että Riina on jäänyt sairaslomalle, hän soitti välittömästi Riinalle. Keskustelu meni seuraavasti:

tj: .... täällä terve. Kuulin, että olet jäänyt sairaslomalle, mikäs sulla on?

R: joo, niin jäin. Kävin tänään psykiatrian osaston lääkärillä. Kuule, päästä vippaa...

tj: syvä hiljaisuus.... sitten: olenkin ollut ymmärtävinäni, että sinulla on ollut viime aikoina täällä paha olla.

R: niin on

tj: en minä halua, että sinä lähdet täältä ovet paukkuen pois - tehdäänkö kuule diili? Yhtiö irtisanoo sinut tuot. ja tal. syiden vuoksi, opetat uuden ihmisen ja sitten pääset pois!

R: minulla on kuuden kuukauden irtisanomisaika, että siitä lähdetään, en suostu mihinkään kuukauden irtisanomiseen. Putoan muuten taloudellisesti ihan tyhjän päälle

tj: ei ei ei missään tapauksessa, tulet nyt sitten parin viikon päästä töihin ja neuvotellaan asiasta.

Tämän jälkeen Riina oli aivan varma, että ellei Simo olisi kerinnyt irtisanoa itseään ennemmin, niin Riinalla olisi ollut se monon kuva persauksissaan ennemmin tai myöhemmin! Naisen vaisto, intuitio tai mikä lie sen kertoi jo heti syksyllä, kun irtisanomisesta alettiin puhumaan. Tämähän nyt vain sitten varmisti sen. Ei mitään toivotteluja siitä, että lepää nyt ja tule töihin, vaan heti ehdotetaan diiliä siitä, että miten Riinasta päästään eroon.

Että näin - Riinanhan ei tietysti tarvitse suostua yhtään mihinkään mihin ei itse halua. Mitään perustetta ilman suostumusta irtisanomiselle ei enää ole. Tosin Riina haluaa pois, niin tämähän on parempi kuin oma irtisanominen ja ennen kaikkea terveys ensin, ettei ole kohta niin burn out, ettei kykene enää mihinkään töihin.

Riina on nyt 2 viikkoa sairaslomalla, eikä se ehkä riitä - ahdistaa ajatuskin takaisin menosta tuonne firmaan, saati vielä alkaa opettaa jotakin henkilöä. No on ne neuvottelut kuitenkin käytävä tekemässä ja kuunnella mitä tj ehdottaa. Riina on myös hakenut, kuin lottovoitosta auki tullutta työpaikkaa, josta hän on aina haaveillut mennäkseen urallaan eteenpäin - wish her luck!